Закручування гайок. Аналітик ЦРУ спрогнозував більш жорстку політику Путіна у Росії

Закручування гайок. Аналітик ЦРУ спрогнозував більш жорстку політику Путіна у Росії

Фото: Reuters

Путін боїться нестабільності та заворушень у РФ. 

Аналітик ЦРУ Пітер Клемент, який спеціалізується на вивченні Росії, заявив, що президент РФ Володимир Путін, напевно, братиме участь у президентських виборах-2018. Більше того, глава Росії можливо перейде до більш жорсткого управління країною, щоб придушити протести в суспільстві через економічний спад.

Клемент виступив із такою заявою на конференції Університету Джорджа у Вашингтоні наступного дня після оголошення результатів виборів до парламенту РФ, де правляча партія "Единая Россия" отримала більшість голосів, повідомляє Reuters.

Аналітик ЦРУ заявив, що бачить деякі "натяки" на те, як Путін управлятиме країною у майбутньому. Серед них він виділив створення Міністерства держбезпеки.

"Я бачу, що є ймовірність закручування гайок в суспільстві", - зазначив Клемент.

Окрім того, аналітик припустив, що Путін "щиро боїться нестабільності і заворушень" через масові виступи 2011 року, які стали реакцією на ймовірні фальсифікації під час парламентських виборів. На думку Клемента, глава РФ не допустить повтору таких подій.

Своєю чергою, Путін хоче відновити велич Росії.

"Думаю, його власне бачення полягає в тому, що він зробив щось, що залишить слід в російській історії. Йому б хотілося бути людиною, яка відновила велич Росії, і він, безсумнівно, впевнений, що Росії потрібно бути сильною конкурентоспроможною військовою державою", - сказав Клемент.

Нагадаємо, що в неділю, 18 вересня, у Росії відбулося голосування на виборах до нижньої палати парламенту – Державної думи. Москва вперше організувала вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – в Криму і Севастополі. Україна відмовила Росії в організації виборів на своїй території. Відмова стосується і російських дипломатичних представництв – посольства і консульств.

Повʼязані теми:

Наступна публікація