Anonymous розмістили в Twitter ІД символіку ЛГБТ

Anonymous розмістили в Twitter ІД символіку ЛГБТ

Ілюстрація / Фото: Reuters

Хакери Anonymous оголосили про початок онлайн-кампанії проти ІД в листопаді минулого року.

Хакерське угруповання Anonymous зламала кілька акаунтів екстремістського угруповання "Ісламська держава" в Twitter і розмістила в них символіку ЛГБТ-спільноти.

Хакер під ніком WauchulaGhost повідомив, що за останній місяць йому вдалося зламати понад 250 записів, пов'язаних екстремістським угрупованням. За його словами, раніше він розміщував там матеріали порнографічного змісту, однак після стрілянини в гей-клубі в Орландо він почав публікувати на зламаних сторінках веселковий прапор.

"Загинуло стільки невинних людей. Я лише подумав, що можу зробити щось проти "Ісламської держави" на захист цих людей", - сказав хакер.

Хакери Anonymous оголосили про початок онлайн-кампанії проти ІД в листопаді минулого року. Після нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo у Парижі хакерам вдалося зламати кілька десятків аккаунтів ІД в Twitter.

Нагадаємо, 12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався в клуб Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, і відкрив стрілянину. Жертвами інциденту стали 50 людей, ще 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Вбивця був ліквідований під час перестрілки зі спецназівцями.Він був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін.

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб терактом. Стрілянина в орландском клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США і другим найбільшим терактом 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида ввели надзвичайний стан.

Омар Матін перед нападом на гей-клуб подзвонив в поліцію і поклявся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину в гей-клубі в Орландо.

Дружина стрільця із Орландо каже, що намагалася відмовити чоловіка від його планів

Дружина стрільця із Орландо каже, що намагалася відмовити чоловіка від його планів

Повʼязані теми:

Наступна публікація