Армія Іраку приготувалася до штурму міста під контролем ІД

Армія Іраку приготувалася до штурму міста під контролем ІД

Фото: promova.info/

У місті залишається близько 16 тис. мирних жителів.

Іракська армія закликала жителів міста Фаллуджа, що знаходиться під контролем бойовиків угруповання "Ісламська держава", покинути свої будинки, оскільки найближчим часом збройні сили мають намір почати наступ на місто.

Фаллуджа була першим містом, який в 2014 році взяла під свій контроль ІД, і до цих пір залишається одним з двох осередків цього угруповання в Іраку. Представники іракських збройних сил оголосили по державному каналу, що ті, хто не зможуть покинути Фаллуджу, повинні вивісити над своїм будинком білий прапор.

Місто фактично оточене військовими, поліцією і збройними ополченцями. В околиці Фаллуджі стягнуто до 20 тис. іракських військових. В місті залишається близько 16 тис мирних жителів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що один з лідерів ІД Абу Вахиб був убитий в іракській провінції Анбар в результаті удару з повітря очолюваної США коаліції.

Нещодавно Комітет Палати представників з іноземних справ Конгресу США прийняв дві резолюції по Сирії.

У першій резолюції містяться звинувачення на адресу президента Сирії Башара Асада і його союзників – Росії та Ірану – у військових злочинах проти мирного населення в Сирії. У другій резолюції йдеться, що звірства, які здійснюють бойовики ІД щодо християн, єзидів і інших етнічних і релігійних меншин, є військовими злочинами, злочинами проти людства і геноцидом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація