Армію США вперше очолив гей

Армію США вперше очолив гей

Фото: Вікіпедія

У грудні 2010 року Обама підписав закон, що скасовує правило " don't ask, don't tell.

Сенат Конгресу США одноголосно затвердив Еріка Феннінга на посаду міністра армії (сухопутних військ). Таким чином, він став першим відкритим геєм, який очолює один з родів військ Сполучених Штатів.

Феннінг раніше працював заступником міністра військово-повітряних сил і начальником штабу міністра оборони Ештона Картера. Президент США Барак Обама висунув Феннінга на посаду голови армії вісім місяців тому. Затягування питання з твердженням було пов'язане з вирішенням розбіжностей щодо необхідності переведення ув'язнених з в'язниці Гуантанамо на континентальну частину Сполучених Штатів.

У грудні 2010 року Обама підписав закон, що скасовує правило " don't ask, don't tell, ("не питай, не говори"), яке обмежувало права гомосексуалістів на службу в збройних силах країни. Правило "не питай, не говори" діяв з 1993 року. Згідно йому військове керівництво не має права питати підлеглих про їх сексуальної орієнтації, однак відкритим геям загрожувало звільнення. У цілому за ці роки зі збройних сил було звільнено понад 13 тисяч гомосексуалістів.

Нагадаємо, що раніше геї влаштували мітинг проти Тайсона Ф'юрі.

ЛГБТ-співтовариство північно-ірландського Белфаста на вулиці опротестувало номінацію нового чемпіона світу з боксу на премію спортсмен року від BBC..

Повʼязані теми:

Наступна публікація