Асад погодився провести дострокові президентські вибори в Сирії

Асад погодився провести дострокові президентські вибори в Сирії

Фото: Reuters

За словами сирійського президента, все залежить від позиції народу.

Сирійський лідер Башар Асад запевняє, що готовий провести дострокові президентські вибори в країні. Про це він розповів в інтерв'ю агентству РИА Новости, яке було опубліковано у четвер, 31 березня.

"Це залежить від позиції народу Сирії, чи є народна воля до проведення дострокових президентських виборів. Якщо така воля є, то для мене це не проблема. Цілком природно відгукуватися на волю народу, а не деяких опозиційних сил", - зазначив Асад.

Сирійський лідер додав, що не може працювати "без народної підтримки".

"Принципово у мене немає ніяких проблем з цим, тому що президент не може працювати без народної підтримки. А якщо у президента є народна підтримка, то він завжди повинен бути готовий до такого кроку. Я можу сказати, що принципово для нас це не проблема. Але щоб піти на такий крок, нам потрібно громадську думку в Сирії, а не думку уряду або президента", - підкреслив він.

Асад додав, що вимога дострокових президентських виборів "не висувалася як частина нинішнього політичного процесу".

"Пропонується після прийняття конституції провести парламентські вибори. Ці вибори покажуть співвідношення сил на політичній арені. Потім буде сформовано новий уряд відповідно з представництвом політичних сил у новому парламенті... Що стосується президентських виборів, то це зовсім інша тема", - сказав він.

В Сирії з березня 2011 року триває збройний конфлікт, в результаті якого, за даними ООН, загинули більше 220 тисяч осіб. З 27 лютого в Сирії діє угода про припинення вогню.

Збиток від тривала майже п'ять років війни сам Асад раніше оцінив у майже 200 мільярдів доларів.

Росія продовжує ввозити зброю на територію Сирії

Росія продовжує ввозити зброю на територію Сирії

Наступна публікація