Асад запропонував роззброєним повстанцям "повернутися до цивільного життя"

Асад запропонував роззброєним повстанцям "повернутися до цивільного життя"

Фото: Reuters

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу.

У вівторок, 1 березня, президент Сирії Башар аль-Асад дав інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, у якому він пообіцяв "докласти всіх зусиль", щоб забезпечити дотримання угоди про припинення вогню у країні. Крім того, він запропонував амністію повстанцям, що досі не склали зброю.

Про це повідомило агентство AFP у Twitter та Yahoo News.

"Ми утрималися від удару у відповідь, щоб дати шанс угоді втриматися. Це те, що ми можемо зробити, але, урешті-решт, усе має свої межі. Усе залежить від другої сторони", - сказав він.

Президент Сирії описав перемир'я, як "проблиск надії". Він запропонував повну амністію повстанцям за умови, що вони складуть зброю.

"Просто… відмовтеся від своєї зброї, якщо ви хочете приєднатися до політичного процесу або навіть не зацікавлені у політичному процесі, не маєте жодної політичної програми, це не має значення", - додав він.

"Найголовніше для мене, юридично і конституційно,.. те, що вам як громадянам не буде дозволено мати зброю та шкодити людям або їхній власності", - пояснив Асад.

"Це все, про що ми просимо. Ми нічого не просимо. Як я сказав, ми дамо їм повну амністію", - додав він.

Крім того, Башар аль-Асад описав ситуацію в країні, як "гуманітарну катастрофу". Однак, він заперечив, що його війська не надають їжу та медикаменти містам, які утримуються повстанцями.

Нагадаємо, 26 лютого Радбез ООН підтримав резолюцію про перемир'я в Сирії. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Однак, у понеділок, 29 лютого, один з лідерів основного повстанського альянсу в Сирії заявив, що перша значуща спроба припинити бойові дії після майже п'яти років громадянської війни - під загрозою провалу і звинуватив війська президента Башара Асада у продовженні атак.

Повʼязані теми:

Наступна публікація