Атака на літак Ердогана провалилася через відсутність палива для винищувача путчистів

Атака на літак Ердогана провалилася через відсутність палива для винищувача путчистів

Фото: Getty Images

Через дані про захоплення повстанцями кількох винищувачів, літак турецького президента змінив маршрут.

В ніч військового заколоту в Туреччині захоплений путчистами винищувач F-16 міг атакувати літак президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана, однак не зробив цього через брак палива.

Про це з посиланням на джерела повідомляє Yeni Şafak.

Ердоган, який у момент початку перевороту знаходився в Мармарісі, вилетів в Стамбул на своєму літаку "Гольфстрім IV" після звернення до громадян. За даними газети, через відомості про захоплення повстанцями кількох винищувачів, літак змінив маршрут і близько півгодини залишався в небі над містом Бандирма. В цей час один з винищувачів упізнав президентський літак і попрямував до нього, однак через брак палива був змушений розвернутися.

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що два підконтрольних повстанцям винищувача наблизилися до літака Ердогана, але з якихось причин не атакували його.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей. Прем'єр-міністр Біналі Йилдирим вже заявив про те, що ситуація в державі зараз в значній мірі під контролем. У Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Путч у Туреччині

У Туреччині заколотникам виставили рахунок за спробу військового перевороту

У Туреччині заколотникам виставили рахунок за спробу військового перевороту

Повʼязані теми:

Наступна публікація