Аутсайдер перемагає на праймеріз соціалістів у Франції

Аутсайдер перемагає на праймеріз соціалістів у Франції

Фото: Reuters

Прихильники лівих обирають кандидата у президенти країни.

Колишній міністр освіти Франції Бенуа Амон, який вважався аутсайдером, перемагає у першому турі праймеріз соціалістів, який відбувся 22 січня.

Про це повідомляє агентство AFP.

Після підрахунку трохи більше третини бюлетенів Амон отримав підтримку 35,21% виборців. Друге місце посів екс-прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс, який вважався фаворитам праймеріз. Вальсу віддали свої голоси 31,56% виборців.

Екс-міністр економіки Арно Монтебур отримав 18% голосів і посів третє місце. Він заявив, що у другому турі праймеріз підтримає Бенуа Амона і закликав своїх прихильників вчинити так само.

Другий тур праймеріз у Соціалістичній партії Франції відбудеться за тиждень, 29 січня. За його підсумками визначиться кандидат від лівих, який буде брати участь у виборах президента Франції. Зазначимо, що теперішній президент країни Франсуа Олланд є соціалістом. На тлі падіння його рейтингів Олланд відмовився балотуватися на наступний термін.

Нагадаємо, вибори президента Франції відбудуться в квітні-травні 2017 року. Останні опитування показують, що головним претендентом на перемогу є правоцентрист Фрасуа Фійон. 

Головним конкурентом Фійона на виборах президента буде праворадикальний політик Марін Ле Пен, яку вважають одним з найбільш лояльних до Кремля політиків Західної Європи. Опитування свідчать, що якщо вони обоє вийдуть у другий тур виборів, то зі значною перевагою переможе Фійон.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація