Австрія вводить ліміт на кількість біженців на день

Австрія вводить ліміт на кількість біженців на день

Торік Австрія прихистила 90 тисяч біженців. / Фото: Reuters

Введення таких обмежень обурило представників ЄС.

Австрія заявила, що буде надавати притулок не більше 80 біженцям на день. Крім того, тільки 3200 шукачів притулку на день зможуть перетинати країну транзитом. Введення таких обмежень є несумісними із законодавством ЄС.

"Така політика несумісна із зобов'язаннями Австрії дотримуватися європейських і міжнародних прав", - заявив уповноважений з європейської міграції Дімітріс Аврамопулос в листі до австрійського міністра внутрішніх справ Йоханни Мікль-Ляйтнер.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ сказала, що план буде виконуватися, як і було передбачено.

Австрія пускатиме на свою територію не більше 3200 мігрантів на день

Австрія пускатиме на свою територію не більше 3200 мігрантів на день

Зазначимо, ліміт про отримання притулку встановлений відповідно до заяв Австрії про те, що цього року вона прийме тільки 37500 біженців. Торік цифра становила 90 тисяч.

"Після [прийняття] 100 тисяч біженців, ми не можемо сказати австрійському народу, що все буде продовжуватися так і надалі. Тому я кажу ЄС: ми дали хороший приклад, але якщо ви вважаєте, що не повинні теж щось робити, то я маю сказати, що настав час для ЄС почати діяти", - сказав Канцлер Австрії Вернер Файман.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, за прогнозом Міжнародної організації з міграції у 2016 році в Європу прибуде ще один мільйон біженців. Водночас Берлін і Анкара можуть залучити НАТО до боротьби з незаконними перевізниками мігрантів до Європи. Політики прагнуть, щоб НАТО боролось з нелегальними перевізниками біженців в Егейському морі та патрулювало турецьке узбережжя.

Повʼязані теми:

Наступна публікація