Австрія призупинила дію Шенгенської угоди через мігрантів

Австрія призупинила дію Шенгенської угоди через мігрантів

Вернер Файман вважає, що мігранти загрожують існуванню Шенгену. / Фото: Reuters

Прикордонники будуть перевіряти документи усіх, хто перетинає австрійський кордон.

Австрія тимчасово призупинила дію Шенгенської угоди через міграційну кризу.

Про це заявив канцлер країни Вернер Файман, передає Російська служба Бі-бі-сі.

За його словами, в рамках боротьби з кризою прикордонники будуть перевіряти документи у всіх, хто перетинає кордон Австрії. Через кордон будуть пропускати лише тих біженців, у яких є формальне право запросити у країні політичний притулок. Інших Австрія не прийме і відправить назад.

Вернер Файман вважає, що нехтування проблемою міграції серйозно загрожує існуванню Шенгену. На його думку, зберегти Шенгенську зону можна тільки в тому випадку, якщо абсолютно всі члени Євросоюзу відповідально будуть охороняти свої зовнішні кордони і не допустять проникнення в ЄС тих, кому не належить притулок.

Нагадаємо, через міграційну кризу і зростання терористичної загрози в Європі Люксембург офіційно ініціював скасування Шенгену на два роки.

16 грудня 2015 року Єврокомісія схвалила пакет заходів щодо змін принципів функціонування зовнішніх кордонів ЄС. Ключовим є рішення про створення спільної прикордонної служби берегової охорони, в якій будуть приймати участь всі члени організації.

Також передбачається запровадження систематичної перевірки баз даних всіх осіб, які перетинають кордони Євросоюзу в обидві сторони.

Єврокомісія намагається зберегти шенген

Єврокомісія намагається зберегти шенген

Повʼязані теми:

Наступна публікація