Автопілот Tesla врятував життя водієві

Автопілот Tesla врятував життя водієві

Фото: twitter/Tesla Motors

Водій зміг самостійно повернути з шосе до лікарні.

Функція автопілота в автомобілі Tesla врятувала життя водієві, допомігши йому дістатися до лікарні, після того, як у чоловіка прямо за кермом стався приступ легеневої емболії.

Про це пише Fortune.

37-річний власника авто відчув щось схоже на сталевий прут, що потрапив у груди. Чоловік розрахував, що він швидше дістанеться до лікарні за допомогою автопілота, ніж зупиниться та викличе "швидку".

Лікарі сказали водієві, що йому просто пощастило залишитися в живих після нападу легеневої емболії, блокування легеневих артерій, що вбиває близько 50 тисяч чоловік в рік. 70% цих смертей відбуваються протягом години після появи симптомів.

Зауважимо, що водій зміг самостійно повернути з шосе до лікарні, так як автопілот може лише утримувати авто на шосе, але не в змозі повністю самостійно і без можливих ушкоджень доїхати до місця призначення.

Нагадаємо, що раніше американська компанія Tesla відкликала всі електромобілі Model S у зв'язку з можливою несправністю ременів безпеки на передніх сидіннях.

Мова йшла про всі 90 тисяч машин Model S, які були продані в світі. Таке відкликання стало для компанії найбільшим.

На початку червня повідомлялося про неполадки в машинах Tesla, через які ламається важіль управління. У Tesla заявили, що інформація сфабрикована.

У США почалося розслідування щодо безпеки автомобілів Tesla

У США почалося розслідування щодо безпеки автомобілів Tesla

Повʼязані теми:

Наступна публікація