Авторитетне британське видання помістило на обкладинку Путіна з моторошними очима

Авторитетне британське видання помістило на обкладинку Путіна з моторошними очима

Фото: Reuters

Свіжий номер містить розділ про Росію з шістьма критичними статтями про режим Путіна.

Британське видання The Economist помістило зображення президента Росії Володимира Путіна на обкладинці свого свіжого номера, який вийде 22 жовтня.

Російський президент зображений з червоними винищувачами замість зіниць, на обкладинці написано: "Путінізм".

Номер містить розділ про Росію з шістьма критичними статтями про режим Путіна: "Всередині ведмедя", "Молоко без корови", "Колеса в колесах", "Туман війни", "Розкажи мені про Жанну д'Арк" і "Бережіть Росію".

Це не вперше, коли The Economist розміщує Путіна на першій шпальті свого журналу. У березні видання іронічно розкритикувало президента Росії та помістило його карикатуру на головну сторінку журналу. Стаття вийшла під назвою "Порожня суперсила. Путін, Сирія та пропагандистська машина".

Видання писало, що Путін "став відомим та здобув перемогу" після подій в Сирії, проте це не перемога, а лише "порожня дірка". Всі занепокоєні обстрілами в Алеппо та ситуацією на Сході України, тому у Заходу постає питання "де Путін розв'яже свою наступну драму?".

На думку The Economist, Росія є більш крихкою, ніж робить такий вигляд. Економіка впала, введені санкції через напад на Україну, низький рівень життя та багато інших негативних показників. Путін поступово втрачає легітимність, навіть до того, як економіка почала падати.

Зазначимо, що авторитетне видання The Economist виходить у Великобританії з 1843 року. У 2012 році тираж журналу перевищив 1,6 млн примірників.

Фото: The Economist

Повʼязані теми:

Наступна публікація