Азербайджан і Вірменія відновили бойові дії. Сторони звинувачують одна одну в смертях і наступі

Азербайджан і Вірменія відновили бойові дії. Сторони звинувачують одна одну в смертях і наступі

Фото: Міністерство оборони Вірменії

Масштабні атаки відновилися в ніч на 2 квітня.

Між Вірменією і Азербайджаном поновилися бойові дії.

Міноборони Азербайджану повідомило, що в ніч на 2 квітня військові підрозділи Вірменії обстріляли прифронтові села з великокаліберних кулеметів, мінометів, гранатометів і важкої артилерії, повідомляє азербайджанське видання Oxu.az.

У зв'язку з цим, підрозділи армії Азербайджану, артилерійські частини і інші види військ в Агдере-Тертер-Агдамском і Ходжавенд-Фізулінському напрямку здійснили відповідні дії проти вірменських військ.

За інформацією Міноборони Азербайджану, режим припинення вогню порушили саме вірменські війська.

Також за попередньою інформацією, є жертви, на даний момент відомо про щонайменше одного загиблого, 5 отримали поранення.

Що стосується вірменської сторони, місцеві видання повідомляють про масштабну атаку з боку військ Азербайджану, досконалою по всій лінії зіткнення. В ході цієї атаки були здійснені ракетні обстріли.

За даними вірменського видання Panarmenian, 2 квітня о 08:30 ранку азербайджанські збройні сили застосували РСЗВ БМ-21 "Град" за напрямом Мартуни. У зв'язку з цим загинула 12-річна дитина, ще двоє дітей отримали поранення.

Пізніше, Міноборони Вірменії офіційно заявило про наступ військ Азербайджану і про значні втрати, точних даних про жертв надано не було.

За оперативними даними Армії оборони НКР, крім завданих азербайджанським повітряним силам втрат, на південній ділянці лінії зіткнення ППО НКР був збитий азербайджанський вертоліт, атакуючий позиції вірменської сторони.

Але тим часом, в Міноборони Азербайджану заявили, що інформація про те, що вірменські збройні сили збили вертоліт ВПС Азербайджану, не відповідає дійсності.

"Інформація про збитий вертоліт ВПС Азербайджану є абсолютно брехнею. Всі технічні та авіаційні засоби знаходяться на місці. Це чергова провокація вірменської сторони", - заявили в Міноборони Азербайджану.

Нагадаємо, етнополітичний конфлікт між Азербайджаном та Вірменією триває ще з 1991 року. Тоді, з 1991 по 1994 рік він привів до масштабних бойових дій за контроль над Нагірним Карабахом і деякими прилеглими до нього територіями. Кожна з держав хотіла отримати територію собі.

У зв'язку з цим 5 травня 1994 був підписаний Бішкекський протокол про перемир'я і припинення вогню між Вірменією і самопроголошеної Нагірно-Карабахської Республікою з одного боку і Азербайджаном з іншого боку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація