Барак Обама розпочинає історичний візит на Кубу

Барак Обама розпочинає історичний візит на Кубу

Візит триватиме два дні / Фото: Reuters

Уперше з 1928 року діючий лідер США відвідає Кубу. 

У неділю, 20 березня, президент США Барак Обама розпочинає дводенний візит на Кубу.

Багато хто вже назвав поїздку лідера Штатів історичною.

В Обами заплановані переговори  із з кубинським лідером Раулем Кастро та зустріч з керівниками кубинських підприємств та представниками громадянського суспільства, передає Російська служба ВВС.

Крім того, президент США планує виступити  у прямому ефірі місцевого телебачення.

Наразі повідомляють, що зустріч Обами із Фіделем Касто не запланована, оскільки, за словами радника Обами Бена Родса, відповідної пропозиції не висунула жодна зі сторін.

Зауважимо, що це – перший візит діючого лідера США до Куби з 1928 року, попри те, що кубинські лідери неодноразово відвідували Сполучені Штати, однак лише для участі в сесіях Генасамблеї ООН.

В агентстві Reuters візит назвали "дипломатичним успіхом, який повинен нарівні з ядерної угодою по відношенню до Ірану стати частиною зовнішньополітичного спадщини Обами".

Нагадаємо, що у липні минулого року Вашингтон і Гавана домовилися про відновлення дипломатичних відносин, які були заморожені в 1961 році. Раніше США пом'якшили санкції щодо Куби, зокрема, скасувавши деякі обмеження на поїздки американців на острів і розширивши доступ кубинців до фінансових інститутів США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація