Байден назвав Трампа циніком, який обіймається з диктатором Путіним

Байден назвав Трампа циніком, який обіймається з диктатором Путіним

Фото: Reuters

Заяви республіканця про Крим і антиросійські санкції шокували Америку.

Заява кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа щодо кримського питання і санкцій зчинила ефект бомби. Американські експерти приголомшені готовністю політика переглянути позицію Вашингтону в цьому питанні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Професор школи імені Кенеді Гарвардського університету Ніколас Бернс назвав шоком визнання крадіжки Крима Росією. Він вважає це зрадою американських і європейських цінностей. Науковець Ради з мжнародних відносин Макс Бут заявив, що ніколи не уявляв, що Трамп може стати настільки пропутінським. Ці настрої республіканця зараз активно обговорюють найвпливовіші американські видання ще й у контексті хакерської атаки з РФ на сервери демократів і секретне листування Клінтон. Трамп закликав Росію опублікувати цю інформацію.

Відсіч Трампу по черзі давали перші люди Демократичної партії просто зі сцени з'їзду. Сказав, як відбрив, своє слово про Трампа і американський віце-президент Джо Байден. Мовляв, Трамп зеленого поняття не має, що саме робить Америку велкою країною. "Дональд Трамп з його риторикою в буквальному розумінні робить нас менш захищеними. Ми не можемо обрати людину, яка принижує наших найближчих партнерів і обіймається з диктатором на кшталт Володимира Путіна. Ні, я саме це маю на увазі. Чоловік, який тільки дивиться, як посіяти розбрат в США для досягнення своєї власної мети і змінити світовий порядок. Цинізм Трампа не має меж", - заявив Байден.

Російський Крим і жодних санкцій: пропутінські заяви Трампа шокували експертів

Російський Крим і жодних санкцій: пропутінські заяви Трампа шокували експертів

Про Дональда Трампа говорив у своїй промові на підтримку Хіларі Клінтон і президент Барак Обама. Досвідчений політик, він не виглядав ображеним зневагою Трампа до 8 років його роботи в Білому домі, але скидалося на те, що за державу йому справді прикро. Обама відповідав Трампові зі сцени, апелюючи до власних висловлювань республіканця. "Те, що ми почули на республіканському з'їзді минулого тижня, не є власне республіканськими гаслами. Це точно не консервативні заклики. Там не було серйозних варіантів розв'язання проблем - просто роздмухування неприязні і осуд, гнів, ненависть. Це не та Америка, яку я знаю", - заявив Обама.

А далі Обама розповів про альтернативу Трампові. Президент заявив, що вдячний Клінтон і за те, що 7,5 років тому вона поступилася йому в передвиборчій партійній гонці, за її роботу на посаді Держсекретаря, за упіймання бен Ладена, за жорсткий характер і наполегливість. 44-й президент США сказав, немає чоловіка чи жінки, більш кваліфікованої, ніж Клінтон, щоб служити американським президентом. Обамі влаштували аж кілька овацій.

Кореспондент ТСН Наталка Пісня

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація