Бельгія відхрестилася від удару F-16 в Сирії і заявила про фальсифікації даних РФ

Бельгія відхрестилася від удару F-16 в Сирії і заявила про фальсифікації даних РФ

Фото: Reuters

Міністр оборони Бельгії наполягає на непричетності країни до авіаудару.

Докази причетності бельгійських F-16 до авіаудару в Сирії, надані Росією, сфабриковані.

Про це йдеться в заяві міністра оборони Бельгії Стівена Вандепута, - пише "Українська правда".

Так званими доказами є карти траекторії польотів, які нібито здійснювали бельгійські літаки. Проте з них випливає, що ідентифікаційні номери "свій-чужий", приписані російським Міноборони, не належать бельгійським ВПС, це означає, що так звані докази є сфабрикованими.

Міністр оборони Бельгії наполягає на непричетності країни до авіаудару і очікує офіційного спростування безпідставних звинувачень.

18 жовтня Міноборони Росії заявило про авіаудар по селищу Хассаджек в провінції Алеппо, в результаті якого загинули шість і отримали поранення різного ступеня тяжкості ще чотири людини. Відомство при цьому стверджувало, що під час нальоту в цьому районі було зафіксовано два F-16 ВПС Бельгії, а літаків ВКС Росії там не було.

Як повідомлялося раніше, РФ виступила проти проведення спеціальної сесії Ради ООН щодо Сирії. Узагалі вона має відбутися 21 жовтня в Женеві, однак, у РФ вважають, що через введення Росією "гуманітарної паузи" ця сесія абсолютно недоречна і спрямована на вигороджування терористів.

Гуманітарний коридор в Алеппо обстріляли зі снайперської й мінометної зброї

Гуманітарний коридор в Алеппо обстріляли зі снайперської й мінометної зброї

Повʼязані теми:

Наступна публікація