Бельгія відповіла на звинувачення Росії в обстрілах селища біля Алеппо

Бельгія відповіла на звинувачення Росії в обстрілах селища біля Алеппо

Фото: Reuters

Напередодні міноборони Росії заявило про фіксацію двох бельгійських винищувачів над Сирією.

Росія звинувачує Бельгію у вбивстві шістьох мирних жителів під час авіаударів неподалік сирійського Алеппо. У королівстві ці заяви заперечують. 

"Ми зазвичай не повідомляємо, де ми діємо, але цими днями наші літаки не здійснювали польотів над зазначеним районом", — заявив міністр оборони Бельгії Стевен Вандепют, передає ТАСС.

Напередодні, 18 жовтня, російський Центр з примирення конфліктних сторін у Сирії повідомив про загибель 6 осіб та поранення ще чотирьох внаслідок авіаудару по селищу Хассаджек.

Тоді ж міноборони РФ повідомило, в той момент у районі селища вони зафіксували два винищувачі F-16 Королівства Бельгії. До того ж, військові Росії заявили, що неподалік Алеппо також перебували і літаки міжнародної коаліції.

Наразі Росія "очікує на адекватну реакцію коаліції" на чолі з США щодо цих бомбардувань.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова написала у своєму Facebook: "Чекаємо на заяву Держдепу з жорстким засудженням ударів по цивільних об'єктах і вбивства мирних жителів. Думаю, що і фотографії загиблих не важко буде знайти, аби запустити відповідну кампанію на CNN".

Як повідомлялося раніше, РФ виступила проти проведення спеціальної сесії Ради ООН щодо Сирії. Узагалі вона має відбутися 21 жовтня в Женеві, однак, у РФ вважають, що через введення Росією "гуманітарної паузи" ця сесія абсолютно недоречна і спрямована на вигороджування терористів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація