ЗМІ повідомили про встановлення особи третього терориста в аеропорту Брюсселя

ЗМІ повідомили про встановлення особи третього терориста в аеропорту Брюсселя

Фото: Reuters

Ним був Фейсал Кефу.

Третім терористом в аеропорту Брюсселя був Фейсал Кефу.

Про це повідомили бельгійські ЗМІ.

За словами видання видання Le Soir, Фейсала Кефу опізнав таксист, який віз трьох терористів до аеропорту 22 березня.

Прокуратура підтвердила цю інформацію.

Нагадаємо, у п'ятницю, 25 березня, Бельгія розпочала нову антитерористичну операцію, унаслідок якої прогриміли вибухи та був "нейтралізований" невідомий.

Кількість потерпілих під час терактів в аеропорту і метро Брюсселя збільшилася до 316 осіб. 121 особа досі перебуває в лікарні, з них 63 - у відділенні інтенсивної терапії. Постраждалі розподілені по 48 бельгійських та двох французьких лікарнях. Також вдалося встановити особу двох із чотирьох пацієнтів, які перебувають у комі і імена яких впродовж двох днів були невідомі. 

22 березня два вибухи прогриміли в аеропорті Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. На летовищі вибуховий пристрій привів у дію терорист-смертник. Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" та "Шуман".

Терористів  Халіда Бакрауї і Наджима Лашрауї, яких вважають виконавцями вибухів в метро та аеропорту Брюсселя знайшли в базі Інтерполу. Зазначається, що Халід Бакрауї, який влаштував вибух в метро, був оголошений в міжнародний розшук владою Бельгії за звинуваченням у тероризмі.

Наджим Лашрауї, якого бельгійські ЗМІ назвали виконавцем одного з вибухів в аеропорту Брюсселя, був оголошений в міжнародний розшук владою Франції за звинуваченнями в підготовці терактів і виготовлення вибухових пристроїв.

Загалом, в результаті терактів в аеропорту та метро Брюсселя загинуло 34 людини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація