Безпечної Європи не буде без України - міністр оборони Польщі

Безпечної Європи не буде без України - міністр оборони Польщі

Міністр оборони Польщі вперше відвідав Україну / Фото: Facebook/Antoni Macierewicz

Голови українського та польського оборонних відомств провели спільну зустріч. 

Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич наголосив на стратегічному характері співпраці між Польщею та Україною в оборонній сфері.

Про це глава польського оборонного відомства заявив за підсумками зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком.

"Україна є стратегічним партнером Польщі і нашим абсолютним пріоритетом. Тому свій перший візит як міністра оборони я зробив саме до Києва. Безпечна Україна - значить, безпечна Польща і безпечна Європа", - наголосив Мацеревич.

Він також зазначив, що всі спільні починання, які міністри обговорювали на переговорах, закріплені в декларації, підписаній 14 грудня 2015 року.

Польський міністр повідомив, що під час зустрічі Україна та Польща прийняли рішення про подальший розвиток двостороннього співробітництва в оборонній сфері.

"Хочу заявити про нашу готовність до спільних навчань, які вже відбуваються в рамках польсько-канадсько-американського співробітництва в Яворові. Ми прагнемо розвивати її і надалі, так само, як співпраця у військово-промисловій галузі", - наголосив Мацеревич.

Своєю чергою, Степан Полторак  відзначив польську допомогу та підтримку України з першого дня агресії.

"Ми отримали як політичну, так і матеріально-технічну підтримку, наші бійці, поранені на фронті, лікувалися в Польщі", - нагадав голова українського оборонного відомства.

Полторак також зазначив, що будуть створенні відповідні робочі групи для відпрацювання усіх пропозицій, озвучених на сьогоднішніх переговорах.

Нагадаємо, у понеділок, 14 грудня, президент Польщі Анджей Дуда вперше відвідає Україну з офіційним візитом.

Під час перебування в Києві польський лідер зустрінеться з президентом Петром Порошенком, з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком та спікером Верховної Ради Володимиром Гройсманом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація