Бігуна-паралімпійця Оскара Пісторіуса засудили на 6 років за вбивство подруги

Бігуна-паралімпійця Оскара Пісторіуса засудили на 6 років за вбивство подруги

Фото: Reuters

Оскар Пісторіус застрелив свою подругу Реву Стенкамп вночі 14 лютого 2013 року.

Бігуна-паралімпійця з ПАР Оскара Пісторіуса визнали винним у вбивстві своєї подруги, 29-річної моделі Реви Стенкамп. Чоловіка засудили до шести років позбавлення волі. Про це в середу, 6 липня, повідомляє Reuters, передає Дождь.

Як повідомляє Mirror, Пісторіус сидів в залі суду з опущеною головою та плакав перед тим, як був зачитаний вирок.

Суддя Токозіл Масіпа (Thokozile Masipa) виніс вирок набагато нижче 15-річного стандарту для вбивства. Він описав Пісторіуса як "пропащу і розбиту людину", яка страждає від депресії і посттравматичного стресового розладу.

Нагадаємо, уночі 14 лютого 2013 року паралімпієць застрелив свою подругу Реву Стенкамп, заявивши, що прийняв її за грабіжника, який пробрався в будинок. Жахливе вбивство сталося в День святого Валентина. За словами свідків, тієї ночі до вбивства вони чули крики та верещання.

Рева Стенкамп була у ванній кімнаті в будинку Пісторіуса, коли чоловік вистрелив 4 рази крізь двері. Перша куля влучила їй у стегно. Дівчина впала на підлогу, і друга куля потрапила у праву руку. Останні два постріли влучили їй у голову. Дівчина померла на руках у Пісторіуса.

Тоді суд визнав вбивство ненавмисним, і засудив Пісторіуса до п'яти років позбавлення волі.

Однак уже в жовтні 2015 року спортсмена перевели під домашній арешт на чотири роки.

У грудні Верховний суд ПАР задовольнив протест прокуратури на вирок Пісторіусу, визнавши його винним у навмисному вбивстві. Справа була передана назад до суду першої інстанції для винесення відповідного вердикту.

У березні конституційний суд ПАР відмовив Пісторіусу в праві на апеляцію на рішення Верховного суду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація