Білий Дім може відповісти на розслідування про смерть Литвиненка

Білий Дім може відповісти на розслідування про смерть Литвиненка

У США не виключають реакції на доповідь про смерть Литвиненка / Фото: Reuters

У США стурбовані справою.

 Білий дім назвав переконливими докази, зібрані для британського розслідування смерті Литвиненка, хоча доповідь ще не була "ретельно вивчена".

Про це заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

За його словами, Білий дім не буде оголошувати про які-небудь як пряму реакцію на висновки доповіді, проте не виключає подальшої реакції. Вн додав, що критики і політичні опоненти російської влади часто піддаються погрозам, залякуванню, а також гинуть.

Представник Держдепартаменту США Марк Тонер також прокоментував доповідь Оуена: "Можна з упевненістю сказати, що ми глибоко стурбовані висновками розслідування уряду Великобританії за фактом смерті Литвиненка. Його вбивство було жахливим злочином".

Нагадаємо, Литвиненко помер від отруєння полонієм 23 листопада 2006 року. Як було встановлено, 1 листопада він зустрічався з Луговим і Ковтуном в готелі Millenium, на зустрічі пив чай, який, імовірно, і був отруєний.

Литвиненко отримав політичний притулок у Великобританії в 2001 році, до цього він піддавався переслідуванню з боку російських правоохоронних органів. Перебуваючи у Європі, колишній службовець ФСБ неодноразово критикував російську владу і президента Володимира Путіна.

У день оприлюднення звіту вдова вбитого співробітника ФСБ Олександра Литвиненка Марина закликала владу Великобританії ввести санкції проти президента РФ Володимира Путіна.

Водночас представник МЗС Росії Марія Захарова заявила про те, що підсумкова доповідь щодо винних у вбивстві Литвиненка є заангажованою

У зовнішньополітичному відомстві Великої Британії вирішили викликати посла РФ Олександра Яковенка через можливу причетність російської влади до злочину.

Британські слідчі зібрали докази особистої причетності Путіна до вбивства Литвиненка

Британські слідчі зібрали докази особистої причетності Путіна до вбивства Литвиненка

Повʼязані теми:

Наступна публікація