Білорусь відмовилася пускати потяги в окупований Крим

Білорусь відмовилася пускати потяги в окупований Крим

Фото: УНІАН

Поїзди будуть курсувати тільки в Херсон, Одесу та Новоолексіївку.

Білоруська залізниця не буде здійснювати поїздки в регіони окупованого Криму.

Про це заявив начальник відділу пасажирської служби управління БЖД Денис Тонконіг на прес-конференції в Мінську, повідомляє Інтерфакс.Захід.

За його словами, у літній період до моря в напрямку України поїзда з Білорусі курсуватимуть тільки в Херсон, Одесу і Новоолексіївку.

"Крим, звичайно, забезпечити не можемо, це не в наших силах", - сказав він.

Як повідомляє інформаційне агентство, поїзди з Білорусі до Сімферополя курсували до грудня 2014 року. Нині ж, всі хто бажає відпочити в окупованому Криму можуть потрапити туди тільки на автобусах турфірм через територію Росії.

Нагадаємо, в березні 2016 року прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик нагадав, що при плануванні поїздки до Криму в сезон 2016 року необхідно виходити з того, що в'їзд-виїзд на півострів при проходженні транзитом через територію материкової України з туристичними цілями не представляється можливим.

"При відвідуванні Криму через територію Російської Федерації громадянам Республіки Білорусь слід мати на увазі, що це може послужити підставою для відмови у в'їзді зазначеним громадянам на територію України та притягнення їх до адміністративної відповідальності згідно з українським законодавством", - зазначив Мирончик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація