Більшість росіян задоволені роботою Путіна - опитування

Більшість росіян задоволені роботою Путіна - опитування

Фото: Getty Images

Відсоток задоволених роботою президента країни майже не змінився з початку року.

22-25 квітня Левада-Центр провів опитування стосовно задоволеності роботою та довіри до уряду РФ серед 1600 людей старших 18 років у 137 населених пунктах 48 регіонів РФ. Про це повідомляє Интерфакс-Россия з посиланням на дослідження Левада-Центра.

Так, 82% росіян задоволені діяльністю президента країни Володимира Путіна, а 17% опитаних – ні. Відсоток задоволених роботою президента країни майже не змінився з початку року. Так, у січні та березні цифра становила 82%, у лютому – 81%.

Водночас роботу Дмитра Медведєва схвалюють лише 54%, а 44% - незадоволені.

Роботою уряду РФ задоволені всього 49% опитаних та не схвалюють 57% росіян. Водночас діяльність Держдуми схвалюють 41%, а 57% - ні.

Так, 50% росіян не задоволені діяльністю губернаторів (у Москві – мера), і лише 48% відповіли схвально.

Крім того, росіян, що брали участь в опитуванні, попросили назвати п'ять-шість політиків та громадських діячів, яким вони довіряють найбільше.

Очолив список Володимир Путін з рейтингом довіри 56%. За ним йде голова Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу, за нього проголосували 26% росіян. Замикає цю трійку голова МЗС РФ Сергій Лавров. Йому довіряють 22% опитаних.

15% довіри має Дмитро Медведєв, 12% віддали голоси за лідера партії ЛДПР Володимира Жириновського, 11% - за лідера партії КПРФ Геннадія Зюданова. 5% довіряють лідеру "Справедливої Росії" Сергію Миронову, а 4% - спікеру Ради Федерації та патріарху Кирилу. Лише 3% отримали голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов та голова Чечні Рамзан Кадиров.

Жодному з політиків не довіряють 15% респондентів. 10% взагалі не цікавляться політикою.

50% росіян вважають, що справи в країні рухаються в правильному напрямку, водночас 32% не погоджуються з такою думкою. 19% не змогли відповісти.

Нагадаємо, раніше серед росіян провели опитування стосовно подальшої долі тіла Леніна. За результатами, більшість громадян РФ вважають, що тіло вождя слід прибрати із мавзолею.

Повʼязані теми:

Наступна публікація