Близько 30 осіб затримано в Єревані в районі захопленого поліцейського полку

Близько 30 осіб затримано в Єревані в районі захопленого поліцейського полку

Фото: Reuters

Правоохоронним органам здалися члени збройного угруповання.

Близько 30 людей затримано поліцією на території поблизу захопленого озброєним угрупуванням патрульно-постового полку в Єревані.

Про це пише "Інтерфакс".

Поліцейські також зірвали плакати з закликами відставки президента Вірменії Сержа Саргсяна.

Як повідомив раніше прес-секретар поліції Вірменії Ашот Агаронян, двоє членів збройного угруповання, яке захопило патрульно-постової полк поліції в Єревані, здалися владі. Правоохоронним органам здалися члени збройного угруповання Гагік Єгіазарян і Арам Акопян.

Відбулася також перестрілка, в результаті чого був поранений один поліцейський, а також два члена угруповання. За його словами, всі поранені госпіталізовані.

Нагадаємо, в неділю, 17 липня, близько п'ятої ранку за місцевим часом (чотири ранку за київським), озброєні люди з Союзу борців за свободу в'їхали на авто через двері і захопили поліцейську дільницю в Єревані з вимогою звільнити опозиціонера Жирайра Сефиляна та інших політичних в'язнів. Також вони вимагали відставки президента країни. Озброєна група осіб взяла в заручники 7 поліцейських в ділянці. Під час нападу один поліцейський загинув, п'ятеро отримали поранення, також був поранений один з нападників.

У суботу, 23 липня, озброєні опозиціонери звільнили всіх заручників.

Останніх двох заручників – заступника начальника поліції Вірменії, генерала-майора Вардана Єгіазаряна та заступника начальника поліції Єревана полковника Валерія Осипяна – озброєна група погодилася звільнити в обмін на створення постійно активного прес-пункту, розташованого в нейтральній зоні між будівлею полку і територією, контрольованою співробітниками поліції і Служби національної безпеки.

У Єревані нападники звільнили останніх заручників та продовжують утримувати відділок поліції

У Єревані нападники звільнили останніх заручників та продовжують утримувати відділок поліції

Повʼязані теми:

Наступна публікація