Близькому другу Путіна віддали на півстоліття резиденцію Хрущова у Москві

Близькому другу Путіна віддали на півстоліття резиденцію Хрущова у Москві

Фото: Ведомости

Активісти ФБК показали, як виглядає маєток з висоти пташиного польоту і зсередини.

Близький друг російського президента Володимира Путіна олігарх Геннадій Тимченко орендує колишню резиденцію генсека КПРС Микити Хрущова.

Про це йдеться в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією, заснованого російським опозиціонером Олексієм Навальним.

Активісти ФБК показали, як виглядає будинок з висоти пташиного польоту, а також знайшли в соцмережах фотографії, зроблені будівельниками зсередини будівель резиденції.

На території маєтка розташований основний будинок площею понад 1000 кв. м. Крім того, там є вертолітний майданчик, дитячий майданчик, альтанка, літня кухня і побудований басейн з сауною, яких немає в жодних документах, тому вони можуть вважатися самовільним будівництвом.

Маєток, розташований на Ленінських горах в Москві, був переданий офшорної компанії Тимченка в оренду на 49 років особистим розпорядженням мера столиці РФ Сергія Собяніна.

Згідно з офіційними документами, будівлю віддали для експлуатації готелю, оскільки за російськими законами землю під приватне житло можна віддавати тільки з торгів. Однак члени ФБК особисто впевнилися, що ніякого готелю там немає.

Олексій Навальний зазначив, що колишня резиденція Хрущова може коштувати мінімум 3-3,5 млрд рублів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російський бізнесмен Геннадій Тимченко, який потрапив до оновленого списку американських санкцій, перебрався до шикарного маєтку Хрущова. Він втратив можливість відвідувати власну віллу в Швейцарії на березі Женевського озера, як і інші місця в Європі та США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація