Bloomberg склав рейтинг найвпливовіших людей у фінансовому світі. Інфографіка

Bloomberg склав рейтинг найвпливовіших людей у фінансовому світі. Інфографіка

Фото: ТСН.ua

Всього у списку 50 позицій.

Агентство Bloomberg склало щорічний рейтинг найвпливовіших людей у світі.

Список складався відповідно до того, наскільки сильно впливають його учасники на фінансові ринки.

У цьому році на перше місце рейтингу за 2016 рік агентство поставило прем'єр-міністра Великобританії Терезу Мей, яка очолила британський уряд у липні 2016-го.

В описі сказано, що в умовах фінансової, політичної та економічної важкої ситуації, що послідувала за референдумом про вихід Великобританії з Євросоюзу, вона зуміла взяти владу в свої руки і оголосила, що "Brexit значить Brexit", незважаючи на те, що раніше сама була його супротивником.

На другому місці - кандидат у президенти США Дональд Трамп. На третьому - його політичний суперник Гілларі Клінтон.

Варто відзначити, що в цьому році видання не включило до рейтингу американського президента Барака Обаму (в 2015-му в рейтингу він був).

Четверте місце зайняв президент Китаю Сі Цзіньпін, агентство повідомляє, що його важливість "не можна переоцінити".

П'яте місце – у засновника Amazon Джеффа Безоса.

На шостому - канцлер Німеччини Ангела Меркель, на сьомому – президент Європейського центрального банку Маріо Драгі, а на восьмому місці – Дженнет Йеллен, яка, на думку агентства, "може заспокоїти або сколихнути ринки однією фразою". Зазначимо, що у списку 2015 року вона очолювала рейтинг.

Дев'яте місце зайняв генеральний директор Berkshire Hathaway Уоррен Баффет. І першу десятку закриває бразильський федеральний суддя Серджіо Моро.

Також у список увійшли власник Tesla Ілон Маск (11-е місце), засновник Alibaba Джек Ма (18-е місце), бізнесмен Карл Айкан (20-е місце), керуючий Банку Англії Марк Карні (28-е місце) і засновник Facebook Марк Цукерберг (39-е місце).

Агентство включило в рейтинг і президента Росії Володимира Путіна. Він зайняв 30-у сходинку.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація