Бомба на борту літака Air France виявилася муляжем

Бомба на борту літака Air France виявилася муляжем

На літаку була не бомба, а муляж з таймером. / Фото: Reuters

Це була помилкова тривога.

Виконавчий директор Air France Фредерік Гаже заявив, що бомба, яка змусила один з літаків авіакомпанії зробити вимушену посадку в Кенії, була "помилковою тривогою".

"Аналіз показав, що це була помилкова тривога", - сказав Гаже про предмет, який був знайдений в кабінці туалету на борту літака, що летить з Маврикія в Париж, передає AFP.

"Вся інформація, яка у нас є на даному етапі, показує, що предмет не здатний був викликати вибух, який міг би пошкодити літак. Це була суміш з картону, папірців, а також таймера," - сказав він.

Екіпаж літака вирішив зробити вимушену посадку в Кенії після того, як на борту був знайдений підозрілий об'єкт, і всі 459 пасажирів та 14 членів екіпажу були евакуйовані з літака.

Франція перебуває у стані підвищеної готовності після нападу джихадистів в Парижі в листопаді, коли загинули 130 людей, і є однією з багатьох країн, що приймають додаткові заходи безпеки.

Бойовики "Ісламської держави", які взяли на себе відповідальність за напади на Париж, також заявили про свою відповідальність за теракт на російському літаку А321 в Єгипті. Тоді на борт авіалайнера змогли пронести бомбу. Вибух забрав життя усіх 224 людей, які були в літаку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація