Бойовики "ІД" виклали у Мережу відео знищення 2500-річного храму в Іраку

Бойовики "ІД" виклали у Мережу відео знищення 2500-річного храму в Іраку

Бойовики "ІД" виклали у Мережу відео знищення 2500-річного храму в Іраку

Фото: Daily Mail

Терористи пообіцяли підірвати єгипетські піраміди.

Бойовики "Ісламської держави" підірвали 2500-річний храм в Іраку і погрожують знищити єгипетські піраміди після "звільнення" Єгипту.

Відео з руйнуванням стародавніх пам'яток терористи виклали у Мережу, передає Daily Mail.

У 10-хвилинному ролику показується, як екстремісти за допомогою потужної вибухівки знищили храм вавилонського бога мудрості Набу у давньому ассірійського місті Нимруд. Раніше вони бульдозерами зруйнували ворота цього міста. 

Фінальна сцена відео показує Велику піраміду в Гізі недалеко від столиці Єгипту, Каїру. Ісламіст пообіцяв підірвати піраміди, оскільки вони були побудовані невірними.

Нагадаємо, раніше бойовики "ІД" зруйнували безліч унікальних пам'яток у стародавній Пальмірі. У серпні 2015 терористи "Ісламської держави" підірвали храм Баал-Шаміна, пізніше продемонструвавши світлини жахливої руйнації у Мережі. Загалом, місто кардинально змінилося після атак ісламістів, які зруйнували древні храми та пам'ятки архітектури. На супутникових знімках на місці давніх пам'яток архітектури можна побачити практично порожні території, на яких залишилися самі лише уламки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація