Бойовики "ІД" втратили останнє нафтове родовище в Іраку

Бойовики "ІД" втратили останнє нафтове родовище в Іраку

Фото: Reuters

Іракські військові вибили терористів з району поблизу міста Кіркук.

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" втратили контроль над останньою нафтовою свердловиною в Іраку.

Це сталося після того, як терористи були витіснені урядовими військами з району поблизу міста Кіркук, повідомляє Reuters із посиланням на міністерство нафти Іраку.

Минулого місяця бойовики "ІД" втратили нафтове родовище Кайярра на південь від Мосула внаслідок наступу урядових сил, які намагаються повернути місто під свій контроль.

Іракські військові поки що не повернути собі нафтове родовище Наджма, недалеко від Кайярра, але видобувати нафту там неможливо через постійні бої та авіаудари проамериканської коаліції.

В іракському уряді вважають, що втративши доходи від продажу нафти, бойовики "ІД" змушені будуть знайти інші джерела фінансування своєї діяльності, такі, як підвищення податків в районах, які все ще знаходяться під їхнім контролем.

Бойовики "Ісламської держави" у 2014 році захопили великі території Іраку і Сирії і проголосили там "халіфат", але за два роки втратили значну кількість захоплених земель внаслідок підтриманих США наступів. Ісламісти, як і раніше, контролюють нафтові свердловини на захоплених районах Сирії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація