Бойовики ІД взяли відповідальність за напад в передмісті Парижа

Бойовики ІД взяли відповідальність за напад в передмісті Парижа

Фото: Reuters

Очевидці повідомили, що чули крики "Аллах акбар" під час нападу.

Екстремістське угруповання "Ісламська держава" заявила, що бере на себе відповідальність за вбивство поліцейського і захоплення заручників в передмісті Парижа.

Злочин стався напередодні ввечері біля будинку, де жив офіцер французької поліції. Невідомий кілька разів ударив його ножем, а потім захопив в заручники його дружину і трирічного сина і забарикадувався в будинку поліцейського. Як повідомило міністерство внутрішніх справ, після безуспішних переговорів з нападником, спецназ взяв штурмом будинок, де той забарикадувався, проте він встиг убити захоплену в заручники жінку. Дитину вдалося врятувати.

Моніторингова група SITE, що базується в США, яка відстежує активність екстремістів в Інтернеті, повідомила, що, згідно із заявою, "бойовик ІД вбив заступника начальника поліції в місті Ле Мюро, а також його дружину". Очевидці повідомили, що чули, як він вигукував "Аллах акбар" під час нападу.

Нагадаємо, що в США Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і поклявся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність криваву стрілянину в гей-клубі в Орландо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація