Бойовики захопили 20 заручників у ресторані і вбили поліцейського у Бангладеш

Бойовики захопили 20 заручників у ресторані і вбили поліцейського у Бангладеш

Фото: Dakha Times

Поліція намагається вести переговори з нападниками.

Озброєні бойовики захопили близько 20 заручників в іспанському ресторані Holey Artisan Bakery у столиці Бангладеш місті Дакка.

Про це розповів власник ресторану Сумон Реза, повідомляє CNN.

За його словами, нападників – від 6 до 8 людей. Вони застрелили одного поліцейського, повідомляють місцеві правоохоронці. Деякі джерела кажуть, що бойовики кидали гранати у поліцейських.

Генерал поліції Бензір Ахмед заявив, що наразі силовики намагаються вирішити проблему мирним шляхом. "Ми хочемо дізнатися, що вони хочуть", - сказав він.

Разом із тим поблизу ресторану перебуває спецпідрозділ поліції, який готовий будь-якої миті піти на штурм закладу.

Напад на ресторан стався у той же день, коли у південно-західному районі Бангладеш Дженайда  у храмі зарізали індуїстського священика. Цей інцидент був останнім в хвилі вбивств по всій країні світських блогерів, науковців та представників релігійних меншин, таких як індуїстів, християн, буддистів і мусульман-суфіїв, незважаючи на арешти 14 тисяч підозрюваних у радикалізмі, які вчинив уряд, щоб викорінити вбивства.

Ця тенденція викликала дебати про причетність ІДІЛ до вбивств. "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за ряд атак, але уряд Бангладеш послідовно заперечує будь-яку присутність ІДІЛ в країні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація