Бразильський поліцейський зізнався у вбивстві грецького посла

Бразильський поліцейський зізнався у вбивстві грецького посла

На думку слідства, вбивство було спланованим.

Бразильський поліцейський зізнався у вбивстві грецького посла в Бразилії Киріакоса Амиридиса.

Про це пише ТАСС.

Співробітник військової поліції Сержіу Морейра Филью підтвердив, що зарізав дипломата, а також повідомив, що був коханцем його дружини, Франсуази Амиридис. Підозрюваний стверджує, що діяв в рамках самооборони після того, як посол, дізнавшись про зраду дружини, накинувся на нього з кулаками.

Проте слідчі вважають, що він бреше, оскільки 29-річний поліцейський істотно сильніше і міцніше 59-річного дипломата. На думку слідства, вбивство було спланованим. Це підтверджують свідчення племінника співробітника поліції Едуарда Морейры ді Меллу, який повідомив, що допомагав родичу перенести тіло вбитого.

Також він заявив, що Франсуаза Амиридис пообіцяла йому 80 тисяч реалів (24,6 тисячі доларів) за допомогу у вбивстві чоловіка. Сама вона заперечує свою провину і наполягає на тому, що дізналася про загибель Амиридиса тільки на наступний день після скоєного злочину, помітивши плями крові на дивані у вітальні, однак вирішивши не видавати коханця. Також жінка заявила, що дипломат регулярно бив її. На всіх трьох фігурантів справи накладено арешт на 30 днів.

29 грудня стало відомо про те, що посол Греції в Бразилії Кіріакос Амиридис зник під час відпустки, яку він з дружиною проводив у Ріо-де-Жанейро. Дружина звернулася в поліцію і розповіла, що чоловік ненадовго вийшов з дому і зник, проте зробила це лише через два дні після зникнення чоловіка, чим насторожила правоохоронців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація