Британія пережила новий удар стихії: острів атакував ураган "Джонас"

Британія пережила новий удар стихії: острів атакував ураган "Джонас"

Фото: Reuters

"Джонас" обрушився на острів 9-метровими хвилями і вітром швидкістю 112 км/год.

Сніговий колапс в США, який забрав життя 36 людей і приніс країні збитків на суму в 3 мільярди доларів перенісся в Великобританію.

Нещодавно жителі Великобританії відійшли від сильної бурі та повені, які накрили острів напередодні Різдва, як знову прийшла буря зі Сполучених Штатів, тільки на цей раз у вигляді проливного дощу і сильного урагану. Про це повідомляє The Telegraph.

Таким чином, через ураган "Джонас" за день випало близько 25 см опадів, а 9-метрові хвилі і вітер зі швидкістю 112 км/год буквально зносили і змивали будинки і споруди вздовж берегів.

Військові максимально намагалися запобігти природній катастрофі та допомогти людям зміцнити свої будинки. Агентство з навколишнього середовища попередило жителів районів Камбрії, Йоркшир, Девон і Корнуолл про сильні повені з сильними опадами та штормовим вітром, які не будуть припинятися найближчі два дні.

Представник Агентства навколишнього середовища Ліз Трас запевняє, що було зроблено все необхідне, аби зменшити збитки і в першу чергу допомогти людям.

"Військові перебувають у повній готовності, насоси були застосовані по всій країні, а співробітники Агентства з навколишнього середовища контролюють очищення засмічень в водостоках і стежать за рівнем води. Найголовнішим для нас залишається захист життів, а також будинків і бізнесу", - повідомила Ліз Трас.

Також в Агентстві відзначили, що Великобританія зіткнулася з такою проблемою в першу чергу через те, що багато захистних систем від повені були несправні або перебували в ремонті.

Жителі районів, які найбільше потерпають від повеней повідомляють, що влада відмовляється ремонтувати захистні системи від потопів, а також повертати гроші за завдані їм збитки.

Люди тільки відновили своє житло та бізнес після першої повені, яка сталася на передодні Різдва.

"Ми живемо на березі річки. Тільки ми можемо захистити себе, тому що влада нічого не робить. Тоді, ми не бачили нікого з агентства з навколишнього середовища, тому що був переддень Різдва. Кожен день, ми дивились в надії побачити, що вони роблять свою роботу - але ні", - розповідає одна з мешканок Камбрії.

Нагадаємо, нещодавно не менше 36 осіб стали жертвами снігопадів у США. В деяких районах висота опадів досягала 91 см. Через потужний сніговий шторм в США, який вже охрестили бурею століття, в декількох штатах без електрики залишилися близько 200 тисяч будинків. Загалом "Джонас" охопив 11 штатів, у яких був оголошений режим надзвичайної ситуації.

Україна також зіткнулася з сильними снігопадами. Протягом 17-19 січня на території України (у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській та Херсонській областях) відбувався активний циклон, обумовлений сильними снігопадами, хуртовинами, поривами вітру до 30 м/с, випадання опадів якого перевищили місячну норму опадів у середньому в півтора рази.

Повʼязані теми:

Наступна публікація