Британія відправить до Прибалтики своїх солдатів і танки для стримування Росії - ЗМІ

Британія відправить до Прибалтики своїх солдатів і танки для стримування Росії - ЗМІ

Фото: Reuters

За даними The Times, направити військовослужбовців з танками і артилерією в країни Балтії британці запропонують на саміті НАТО.

Британські солдати вперше будуть базуватися в трьох країнах Балтії в рамках нової стратегії НАТО для стримування потенційної агресії з боку Росії.

Про це повідомляє The Times у статті "1000 британських солдатів, щоб тримати Путіна в страху" з посиланням на джерела в Міноборони Великобританії, пише "Європейська правда".

За даними видання, на саміті НАТО, який выдбудеться 8-9 липня у Варшаві, Британія запропонує розгорнути 1000 військовослужбовців з танками і артилерією.

Загалом НАТО має намір розмістити 4000 військовослужбовців в Естонії, Латвії та Литві. Це рішення повинні узгодити на тому ж саміті в липні.

"Ми розглядаємо збільшення присутності в країнах Балтії – але і не тільки в Прибалтиці, а вздовж східного флангу цілому", - сказав на цьому тижні британський міністр оборони Майкл Феллон.

Видання зазначає, що британське оборонне відомство також обговорює плани розміщення танків та іншої важкої техніки в Східній Європі.

Як відомо, британські винищувачі зараз розміщені в Естонії і в рамках місії НАТО патрулюють повітряний простір країн Балтії, які не мають власних ВПС.

Нагадаємо, раніше впливова американська газета The Wall Street Journal повідомляла, що США можуть застосувати нову потужну електромагнітну рейкову гармату для захисту країн Балтії у разі агресії з боку Російської Федерації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація