Британія за продовження тиску на РФ через звірства у Сирії

Британія за продовження тиску на РФ через звірства у Сирії

Фото: Reuters

За словами Мей, Британія та ЄС мають показати стійку та об'єднану європейську позицію в умовах російської агресії.

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Тереза Мей виступила за подовження тиску на Росію через її звірства у Сирії.

Про це вона сказав у Брюсселі перед початком саміту ЄС, повідомляє "УНІАН".

"Ми повинні і надалі разом (з ЄС) співпрацювати. Це дуже важливо, що ми працюємо разом, щоб продовжувати чинити тиск на Росію, щоб зупинити її жахливі звірства, її огидні звірства в Сирії", - підкреслила Мей.

Вона додала, що Британія внесла питання про розгляд дій РФ в Сирії до порядку денного цього саміту ЄС.

Як зазначила голова британського уряду, вона вперше братиме участь у саміті Європейської ради. За словами Мей, вона прибула з дуже чітким посилом: "Сполучене Королівство залишає Європейський Союз, але ми продовжимо грати повноцінну роль доти, доки ми не вийдемо (з ЄС). І ми будемо сильним і надійним партнером після того, як ми вийдемо (з ЄС)".

"Це одночасно відповідає інтересам Сполученого Королівства та Європейського Союзу, щоб ми продовжували тісно співпрацювати разом, в тому числі під час цього саміту. Ми повинні показати стійку та об'єднану європейську позицію в умовах російської агресії", - наголосила вона.

Нагадаємо, британський міністр закордонних справ Борис Джонсон попередив Росію, що вона ризикує стати країною-ізгоєм, якщо продовжить бомбити цивільні об'єкти у Сирії.

Він заявив, що іншим країнам слід накласти на Москву додаткові санкції і закликав проводити акції протесту біля російських посольств. Міністр зазначив, що всі наявні докази вказують на те, що "Росія відповідає за звірства", які відбуваються в Сирії. Він заявив, що іншим країнам слід посилити санкції.

Росія пообіцяла мирним мешканцям Алеппо вісім годин без бомбардувань

Росія пообіцяла мирним мешканцям Алеппо вісім годин без бомбардувань

Повʼязані теми:

Наступна публікація