Британський єврокомісар подав у відставку

Британський єврокомісар подав у відставку

Фото: Reuters

Дипломат дуже розчарований результатом референдуму. 

Єврокомісар з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та єдиного ринку капіталів Джонатан Гілл залишає свій пост після референдуму, за результатами якого Британія має вийти з ЄС.  

Про це повідомляє The Guardian.

Видання зазначає, що відставка дипломата була вирішена наперед, оскільки багато європейських політиків виступали проти того, щоб за фінансову стабільність ЄС відповідав представник країни, яка перебуває на шляху виходу з блоку.

Декілька членів Європарламенту вже закликали Гілла піти у відставку.

"Я приїхав до Брюсселя як той, хто виступав проти приєднання Британії до єврозони і той, хто був скептично налаштований щодо Європи. Я залишу свій пост з переконанням, що попри розчарування, наше членство в ЄС було добрим для нашого місця в світі і нашої економіки. Але що зроблено, того не скасувати, потрібно працювати далі над тим, як зробити наші відносини з Європою якомога кращими" - заявив Джонатан Гілл.

Він заявив, що як і багато хто у Британії, він особисто дуже розчарований результатом референдуму.

"Оскільки ми вступаємо у нову фазу, я не вважаю, що правильно і далі працювати єврокомісаром так ніби нічого не сталося", - наголосив Гілл.

Він продовжить працювати в Єврокомісії ще кілька тижнів для забезпечення належної передачі повноважень.

Раніше у відставку подав прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон. Він пояснив, що його рішення пов'язане з тим, що під час кампанії, попереднього референдуму, він підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського союзу. Він пояснив, що в жовтні відбудеться з'їзд Консервативної партії і на той час у країни повинен бути новий прем'єр.

Нагадаємо, прихильники так званого Brexit перемогли за результатами референдуму щодо членства країни у Євросоюзі. Так, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% (17 410 742 громадян), тоді як за збереження членства - 48,1%. (16 141 241 громадян). Після появи попередніх результатів британський фунт впав до мінімуму за 30 років. Падіння британської валюти виявилося серйознішим, ніж під час кризи 2008 року. Водночас петиція про проведення повторного референдуму в Британії швидко зібрала 500 тис. голосів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація