Брюссельських терористів знайшли в базі Інтерполу

Брюссельських терористів знайшли в базі Інтерполу

Фото: Getty Images

Записи про розшук третього смертника Ібрагіма Бакрави, влаштував інший вибух в аеропорту Брюсселя, на сайті Інтерполу немає.

Халід Бакрави і Наджим Лашрави, яких називають виконавцями терактів в Брюсселі 22 березня, перебували в розшуку Інтерполу за звинуваченням у тероризмі.

Згідно з карткою на сайті організації, Халід Бакрави, який влаштував вибух в метро, був оголошений в міжнародний розшук владою Бельгії за звинуваченням у тероризмі. За даними AFP, Бакрави підозрювався в оренду квартир, які використовувалися при підготовці терактів у Парижі в листопаді 2015 року. При цьому The New York Times повідомляє, що він був оголошений в розшук у серпні. Наджим Лашрави, якого бельгійські ЗМІ назвали виконавцем одного з вибухів в аеропорту Брюсселя, був оголошений в міжнародний розшук владою Франції за звинуваченнями в підготовці терактів і виготовлення вибухових пристроїв.

Як повідомляє AFP, його ДНК була знайдена на бомбах, використаних при здійсненні терактів в Парижі, і на конспіративних квартирах терористів в Брюсселі. За даними Інтерполу, Лашрави народився в Марокко в 1991 році. AFP повідомляє, що він виріс у Брюсселі і отримав вищу освіту в галузі електроніки. У 2013 році він поїхав в Сирію, де воював на боці "Ісламської держави" і повернувся в Європу у вересні минулого року під вигаданим ім'ям разом з Салах Абдесламом, затриманим в Бельгії 18 березня за підозрою в причетності до паризьким терактів.

Записи про розшук третього смертника Ібрагіма Бакрави, влаштував інший вибух в аеропорту Брюсселя, на сайті Інтерполу немає.

Нагадаємо, 22 березня, два вибухи прогриміли в аеропорту Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнали вибухи терактом. ЗМІ повідомляють, що в аеропорту вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" і "Шуман".

За попередньою інформацією влади, за теракти в метро загинули 20 чоловік, 55 були поранені. В аеропорту вбито 11 осіб, 92 людини поранені.

Повʼязані теми:

Наступна публікація