Бунтівники, які втекли до Греції, будуть екстрадовані на батьківщину - МЗС Туреччини

Бунтівники, які втекли до Греції, будуть екстрадовані на батьківщину - МЗС Туреччини

Фото: CNN Turk

Незалежний журналіст не підтверджує цю заяву.

Вісім турецьких військових-бунтівників, які втекли в Грецію після невдалої спроби перевороту, будуть екстрадовані на батьківщину.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу після розмови зі своїм грецьким колегою Нікосом Коціасом, передає Анадолу.

"Я провів телефонні переговори з міністром закордонних справ Греції Нікосом Коціасом. Як він сказав, у найкоротші терміни грецька сторона піддасть екстрадиції до Туреччини вісьмох зрадників, які втекли в Грецію", - сказав він.

Чавушоглу зазначив, що МЗС Туреччини вимагав від Греції видачі турецьких військовослужбовців відразу після того, як вони втекли з країни.

Водночас журналіст німецького видання Spiegel Гіоргос Хрістідес з посиланням на джерело в грецькому уряді заперечує домовленості про видачу військових Туреччині. За його словами, вимога турецької влади буде розглянута швидко, але на законних підставах.

Восьмеро турецьких військових попросили політичного притулку у Греції

Восьмеро турецьких військових попросили політичного притулку у Греції

Нагадаємо, група військових вчинила в ніч проти 16 липня спробу збройного перевороту в Туреччині. Бунтівники захопили кілька вертольотів і танків, перекрили мости через Босфор у Стамбулі і стали обстрілювати з повітря урядові будівлі в Анкарі, а також перешкодили роботі каналів TRT і CNN Turk. Через кілька годин після оголошення про переворот силам, лояльним Ердогану, вдалося змусити бунтівних військових здатися. 

Станом на 16:20 за київським часом були затримані 2639 військовослужбовців, які брали участь у спробі державного перевороту. Водночас під час заколоту загинули 265 людей, з них 104 - заколотники. Поранення отримали близько 1440 людей.

Водночас прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що заколотники будуть притягнуті до відповідальності згідно з законами країни. Водночас він не виключив, що в конституцію країни у зв'язку зі спробою перевороту можуть бути внесені зміни, які повертають смертну кару.

Повʼязані теми:

Наступна публікація