"Це було пекло на землі". Повстанець розповів, як авіація РФ бомбардувала місто в Сирії

"Це було пекло на землі". Повстанець розповів, як авіація РФ бомбардувала місто в Сирії

Ілюстрація. У середу урядові війська захопили два села біля міста Сальма, яке було під контролем опозиції протягом останніх трьох років / Фото: Reuters

Урядова армія просунулася вглиб бастіону повстанців за допомогою російських військ.

Спираючись на підтримку російської авіації, сирійські війська сьогодні, 13 січня, проштовхнулися вглиб повстанської цитаделі в північно-західній провінції Латакія, на наступний день після захоплення ключового для повстанців міста Сальма.

Про це повідомляє Associated Press.

У середу урядові війська захопили два села біля міста Сальма, яке було під контролем опозиції протягом останніх трьох років.

"Той, хто контролює Сальму, отримує управління над всіма навколишніми районами," - сказав Закарія Ахмад, активіст опозиції в провінції Ідліб.

Він зазначив, що місто впало після 93 днів боїв і щоденних бомбардувань й авіаударів. За його словами, активісти в області повідомили про 92 російські авіаудари, здійснені за добу до захоплення міста урядовими військами.

"Це було пекло на землі", - сказав повстанець.

Захоплення Сальми поліпшує становище Асада напередодні запланованих мирних переговорів з опозицією в Женеві, запланованих на 25 січня, зазначає агентство.

Експерт по Близькому Сходу в Лондонській школі економіки Фаваз Гергес заявив, що Росія намагається цим наступом послати потужний сигнал Туреччині після збитого літака, показуючи, що вони можуть помститися.

"Сальма справді стала проривом, але не тільки для сирійської армії, а також і для Росії," - сказав він, додавши, що втрата міста є значною для опозиції.

Зазначимо, що з 30 вересня 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у Сирії. Незважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не було помічено.

Повʼязані теми:

Наступна публікація