Це був раптовий потужний ривок. Подробиці страшної залізничної катастрофи в Індії

Причини сходу вагонів з пасажирами з рейок встановлюються.

В неділю, 20 листопада, о третій ночі на півночі Індії з рейок зійшли 14 вагонів пасажирського поїзда Індор-Патна.

За інформацією агентства ANI, внаслідок катастрофи загинуло понад 100 осіб. Аварія на залізниці сталася рано вранці, коли більшість пасажирів потяга спали, недалеко від міста Канпур в штаті Уттар-Прадеш.

Наразі рятувальники намагаються визволити потерпілих із-під вагонів, що перекинулися.

"Це був раптовий потужний ривок. Ми вдарилися головами об дах вагона, а потім він зійшов з рейок. Ми були в п'ятому вагоні. Ми якось зуміли вибратися, я не знаю, як , тому що двері заклинило. Ми вибралися і побачили, що сталося. Де мої п'ятеро попутників, я не знаю", - цитують "Вести" пасажира Равіндра Патака, якому вдалося врятуватися.

На місце катастрофи прибуло кілька сотен рятувальників, чергують більше 30 машин швидкої допомоги.

Поранених доставляють у найближчі лікарні.

"Рятувальна операція йде повним ходом. Ми витягли безліч тіл. Три вагона сильно пошкоджені. Ми намагаємося врятувати заблокованих людей за допомогою кусачок і інших інструментів", - говорить генеральний інспектор поліції Закі Ахмад.

Своєю чергою "Интерфакс", з посиланням на слова свідків, повідомляє, що більшість жертв катастрофи опинилися в двох вагонах поруч з локомотивом, які найбільше постраждали.

Прем'єр-міністр Нарендра Моді висловив свої співчуття у зв'язку з трагедією, міністр залізниць Індії Суреш Прабху очолив розслідування причин катастрофи.

Влада вже оголосила про виплату компенсацій родичам загиблих і пораненим.

Наразі причини катастрофи невідомі, але основна версія - перелом рейки.

Нагадаємо, внаслідок зіткнення двох потягів у Пакистані загинули десятки людей. За попередньою інформацією, один із них чекав на станції сигналу для відправлення, другий – рухався позаду тією самою колією.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація