Це просто непристойно. Лавров обурився обговоренням в ЄС нових санкцій проти Росії

Це просто непристойно. Лавров обурився обговоренням в ЄС нових санкцій проти Росії

Фото: Reuters

Минулого тижня президент Європейської ради заявив про можливість розгляду різних варіантів впливу на владу РФ.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав обговорення ЄС введення нових санкцій проти РФ через ситуацію в Сирії непристойними й цинічними. 

"Це просто непристойно, непорядно та цинічно. Сподіваюся, всі це розуміють", — сказав Сергій Лавров, повідомляє Російська служба ВВС.

Він також додав, що на темі Сирії спекулюють русофоби.

"Зараз Сирія вже на повну згадується як чергова тема, за яку можна зачепитися русофобам, і, спекулюючи на стражданнях людей, спекулюючи на гуманітарних аспектах сирійської кризи, можна спробувати всіх інших — не русофобів — затягнути в чергову антиросійську санкційну кампанію", — наголосив очільник російського МЗС.

Минулого тижня президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що Євросоюз може розглянути різні варіанти впливу на Росію у зв'язку з її діяльністю в Сирії. За його словами, можуть бути застосовані й санкції.

Нагадаємо, Туск повідомив, що Євросоюз і далі дотримується послідовного курсу у своїй політиці щодо Росії та не піде на компроміси в питаннях європейських цінностей і принципів.

А в четвер, 20 жовтня, лідери ЄС погодились із Порошенком щодо збереження санкцій проти РФ заради відновлення територіальної цілісності України. 

Англела Меркель, своєю чергою, заявила, що санкції проти РФ можуть ввести, якщо та продовжить бомбардувати Сирію.

Політичний тиск: ще чотири країни подовжили санкції проти Росії

Політичний тиск: ще чотири країни подовжили санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація