"Це станеться знову, я запевняю". Байден попередив про наміри Путіна втрутитися у вибори в Європі

"Це станеться знову, я запевняю". Байден попередив про наміри Путіна втрутитися у вибори в Європі

Джо Байден / Фото: Reuters

Росія збирається перевірити лінії розлому західних країн, наголосив він.

Віце-президент США Джо Байден назвав Росію найбільшою загрозою для міжнародного ліберального порядку і наголосив, що Вашингтон повинен працювати з Європою, щоб протистояти президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це він заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі за два дні до інавгурації Дональда Трампа, передає Reuters.

Байден попередив лідерів країн й банкірів, що Путін, швидше за все, спробує вплинути на низку виборів в Європі цьогоріч слідом за тим, що він зробив під час виборчої кампанії у США.

"При президентові Путіні Росія працює з кожним інструментом, доступним для неї, щоб підточити краї європейського проекту, перевірити лінії розлому західних країн і повернутися до політики, визначеної сферами впливу", - сказав Байден.

"Багато країн Європи планують провести вибори цього року, ми повинні очікувати подальші спроби Росії втручатися в демократичний процес. Це станеться знову, я запевняю вас. І знову мета зрозуміла - руйнування ліберального міжнародного порядку,"- наголосив віце-президент.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки наприкінці 2016 року ввели нові санкції проти Росії у зв'язку кібератаками, які вплинули на процес виборів президента США. У списку санкцій - начальник Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Ігор Коробов, його заступники Володимир Алексєєв, Сергій Гизунов та Ігор Костюков, а також хакери Олексій Білан та Євген Богачов.

Крім того, США видворили 35 російських дипломатів та їхні сім'ї і закрили дві російські дипмісії в Нью-Йорку та Меріленді: росіянам відмовили в доступі до приміщень.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація