Центральну Італію сколихнула серія землетрусів: у Римі евакуюють людей зі шкіл та метро

Центральну Італію сколихнула серія землетрусів: у Римі евакуюють людей зі шкіл та метро

Ілюстрація / Фото: Reuters

Магнітуда поштовхів досягла 5,7 бала.

Сьогодні, 18 січня, у Італії сталася серія землетрусів, епіцентр розташований у центральній частині країни за 7 кілометрів від міста Аматрічі, яке було зруйноване жахливими землетрусами минулого року. Сила першого поштовху склала 5,3 бала.

Як повідомляє CNN, у Римі евакуювали людей з метро та з деяких шкіл. Хоча епіцентр був розташований за 90 кілометрів від столиці, але поштовхи відчувалися дуже сильно, через що містяни у паніці вибігали з домівок.

Перший землетрус відбувся о 10:25 за місцевим часом на глибині 10 кілометрів та продовжився ще трьома поштовхами один з яких досяг сили у 5,7 бала.

Поки невідомо, чи є постраждалі та чи призвели землетруси до руйнувань. Рятувальники кажуть, що з'ясувати це заважає щільний сніговий покрив. Влада міста зазначає, що отримала безліч дзвінків про можливі пошкодження будівель. Розпочато пошук можливих руйнувань у місті, у якому чимало будинків є історичною пам'яткою.

Нагадаємо минулого року по Італії вдарила низка потужних землетрусів. Перший стався у серпні, унаслідок якого загинули 291 людина. Також землетрус магнітудою 4,3 стався в центральній частині Італії 15 вересня. 26 жовтня країну знову струсонув потужний землетрус. У постраждалих регіонах були обірвані лінії електропередачі, в будинках та на інших об'єктах не було світла. Жителі покинули свої будинки і перебували на вулиці, побоюючись повторних поштовхів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація