Charlie Hebdo виплатить чотири мільйони євро сім'ям загиблих унаслідок терактів у Парижі

Charlie Hebdo виплатить чотири мільйони євро сім'ям загиблих унаслідок терактів у Парижі

Фото: Reuters

7 січня 2015 року в результаті нападу терористів на паризьку редакцію сатиричної газети Charlie Hebdo було вбито 12 осіб.

Французький тижневик Charlie Hebdo найближчим часом розподілить понад 4 мільйонів євро пожертвувань між родичами загиблих в результаті нападу на редакцію в січні 2015 року.

Про це йдеться в заяві, поширеній Charlie Hebdo.

Редакція видання повідомила, що всього з січня 2015 року були отримані пожертви в розмірі 4 мільйонів 135 тисяч 921 євро. Приступити до виплат Charlie Hebdo зміг після того, як спеціально створена комісія, роботу якої курирували Мінфін, Мін'юст, а також міністерство культури, розробила правила, що забезпечують "надійність і неупередженість" розподілу пожертвувань.

"Більше 34 тисяч анонімних благодійників з 84 країн продемонстрували солідарність з Charlie Hebdo і з жертвами цього варварства", — йдеться в заяві редакції.

Нагадаємо, що 7 січня 2015 року в результаті нападу терористів Шерифа і Саїда Куаши на паризьку редакцію сатиричної газети Charlie Hebdo було вбито 12 осіб, у тому числі загинув головний редактор газети, карикатурист Стефан Шарбоньє, ще три художника і два співробітника поліції.

9 січня спільник терористів Амеди Кулібалі захопив магазин кошерних продуктів у східній частині Парижа. У магазині загинуло 4 заручника. За день до цього Кулібалі вбив співробітницю поліції. Шериф і Саїд Куаши, а також Амеди Кулібалі були вбиті під час спецоперації.

На знак солідарності із загиблими журналістами та на захист свободи слова в Європі пройшли масові демонстрації, наймасштабнішою з яких став мітинг у Парижі, участь в якому взяли лідери та офіційні делегації з кількох країн світу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація