Чеченець, який поскаржився Путіну на Кадирова, публічно покаявся

Чеченець, який поскаржився Путіну на Кадирова, публічно покаявся

Чеченець, який поскаржився Путіну на Кадирова, публічно покаявся

Перед цим Джалалдінову спалили будинок і змусили виїхати з Чечні.

Чеченець Рамзан Джалалдінов, який поскаржився Путіну на главу Чечні Рамзана Кадирова, публічно покаявся. Відео з вибаченнями з'явилося в ефірі телеканалу "Грозний ТБ".

Джалалдінов заявив, що відео з критикою керівництва Чечні було "помилкою і провокуванням народу", передає "Дождь".

Чоловік заявив, що йому ніхто не погрожує, а журналісти нагнітають ситуацію навколо його звернення до Путіна. Він додав, що не хотів вносити розбрат серед чеченського народу і вважає, що при Кадирові Чечня почала процвітати.

Також Рамзан Джалалдінов запевнив, що ніхто не змушував його вибачатися, і він ще минулого тижня прийняв рішення "виправити ситуацію".

Кадиров в своєму Instagram у відповідь на вибачення чеченського селянина написав, що його намагалися використовувати "якісь нездорові сили".

"Ними була зроблена психологічна та інформаційна атака, щоб залякати його, вселити, що є реальна загроза його життю і безпеці родини", — написав глава Чечні.

Кадиров зазначив, що Джалалдінов, який після спалення його будинку знаходиться в Дагестані, повернеться в рідне село Кенхі, де йому будуть надані підтримка і допомога.

"Ніхто і ніколи не проявить до нього тієї турботи, яку нададуть в Чечні", — написав глава Чечні.

Нагадаємо, 12 травня пізно вночі в чеченському селі Кенхі спалили будинок місцевого жителя Рамазана Джалалдінова, який незадовго до цього скаржився на жахливі умови життя і погане керівництво Чеченської Республіки. За словами дружини Джамалдінова, опівночі до них додому прийшли люди в масках, вивезли їх на машині і кинули під мостом. А будинок тим часом підпалили.

6 травня Рамзан Кадиров відвідав село Кенхі, де поспілкувався з місцевими жителями. Саме тоді Джалалдінов поскаржився на погані умови життя, а також відсутність уваги на їх проблеми з боку керівництва Чеченської Республіки.

Перед цим був випущений відеоролик, на якому були зняті зруйновані будинки жителів села Кенхі. На їх відновлення не раз виділялися кошти з федерального бюджету, але до потерпілих гроші не дійшли. У 2002 році село накрили сильні паводки, але компенсацій теж не було. Хоча, за офіційними даними, виділенні грошові кошти Чечні "виплачувалися".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація