Чеченське село, в якому поскаржилися Путіну на Кадирова оточили силовики

Чеченське село, в якому поскаржилися Путіну на Кадирова оточили силовики

Фото: Reuters

За словами місцевих жителів їх щодня викликають на допит і випитують інформацію про місцеперебування Джалалдінова.

Фото: Reuters
Місцеві жителі чеченського села Кенхи, де раніше був спалений будинок Рамазана Джалалдінова, який поскаржився Путіну на главу Чечні Рамзана Кадирова, тепер оточено силовиками.

Про це повідомили місцеві жителі села виданню Kommersant.

За їхніми словами, вже кілька днів в'їзд в село обмежений, а всіх його жителів по черзі викликають у відділок на допит, щоб дізнатися місцеперебування Джалалдінова. За попередніми даними, його родина була вивезена в Дагестан.

"Вони з суботи стоять на в'їзді в село, тут як на війні. Випускати випускають, але назад - через автоматників і техніку потрібно пробиратися додому", - сказав він.

За його словами, оточення в Кенхи з'явилася після недавнього скандалу з спаленням будинку Рамазана Джалалдінова.

Нагадаємо, 12 травня, пізно вночі в чеченському селі Кенхи спалили будинок місцевого жителя Рамазана Джалалдинова, який незадовго до цього скаржився на жахливі умови життя і погане керівництво Чеченської Республіки. За словами дружини Джамалдінова, в 00.00 годин до них додому прийшли люди в масках, вони сказали, що прийшли врятувати їх.

Раніше повідомлялося, що 6 травня глава Чечні Рамзан Кадиров відвідав село Кенхи, де поспілкувався з місцевими жителями. Саме тоді Джалалдінов поскаржився на погані умови життя, а також відсутність уваги на їх проблеми з боку керівництва Чеченської Республіки.

Перед цим був випущений відеоролик, на якому були зняті зруйновані будинки жителів села Кенхи. На їх відновлення не раз виділялися кошти з федерального бюджету, але до потерпілих гроші не дійшли. У 2002 році село накрили сильні паводки, але компенсацій теж не було. Хоча, за офіційними даними, покладені грошові кошти Чечні "виплачувалися".

Після перегляду такого відеозвернення в Кенхи заїхав кортеж із кількох десятків автомобілів під керівництвом глави Чечні Кадирова. Однак, за словами потерпілого Джалалдінова, жителів села залякали, щоб вони не підтверджували те, про що йдеться в ролику.

Повʼязані теми:

Наступна публікація