Через п'ять днів США і РФ можуть домовитися щодо Сирії в Женеві

Через п'ять днів США і РФ можуть домовитися щодо Сирії в Женеві

росія могла б чинити тиск на владу Сирії - Держдеп / Фото: Reuters

Зустріч у Женеві відбудеться 25 січня.

США хочуть врегулювати всі розбіжності з Росією напередодні нового раунду переговорів між сирійською владою і опозицією.

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту Джон Кірбі.

"Необхідно співпрацювати з Росією, щоб просунути політичний процес. Думаю, що держсекретар (Джон Керрі - ред.) вважає, що необхідно опрацювати низку розбіжностей, які у нас зберігаються з Росією. Немає нічого поганого в тому, щоб вести ці обговорення, щоб чесно пояснювати одне одному, як ми бачимо майбутнє", — сказав Кірбі.

Представник Держдепу також висловив упевненість, що Росія могла б чинити тиск на владу Сирії, щоб посадити їх за стіл переговорів з опозицією.

При цьому він зазначив, що зустріч у Женеві відбудеться 25 січня.

Громадянська війна в Сирії розпочалася навесні 2011 року. З тих пір число загиблих перевищило 250 тисяч осіб, біженців — 4 мільйони. Повстанці виступають за повалення режиму Башара Асада. За цей час частину території країни захопила "ІД".

З 30 вересняс 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у СиріїНезважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не було помічено.

Повʼязані теми:

Наступна публікація