Черга із сотень фур утворилася на білорусько-литовському кордоні

Черга із сотень фур утворилася на білорусько-литовському кордоні

Черга із сотень фур утворилася на білорусько-литовському кордоні

Сотні фур стоять у черзі / Фото: charter97.org

Російські перевізники змушені їхати через Литву. 

На пунктах пропуску у Білорусі та Литві утворилася черга із понад чотирьох сотень вантажних автомобілів Це пов'язано із блокадою російських вантажівок українськими активістами, повідомляє "Радіо свобода".

Так, станом на 10 ранку 15 лютого, у пункті пропуску Кам'яний Лог стояло 130 вантажних машин, в Беняконах - 110, в Котловці - 90, Привалці - 60.

Державний прикордонний комітет Білорусі 11 лютого заявляв про ймовірність збільшення черг російських вантажівок на кордоні країни з Литвою і Латвією. Причиною називають конфлікт між Росією та Польщею з приводу автомобільних перевезень. Блокування вантажівок із російськими номерами розпочали і в Україні. Російським перевізникам доводиться їхати через Литву.

Нагадаємо, 12 лютого активісти на в'їзді в Закарпаття почали зупиняти російські фури. Учасники блокади мають на меті не допустити в'їзду в Україну торговельного транспорту країни-окупанта. Згодом до блокади долучилися жителі ще восьми областей: Львівської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Івано-Франківської, Сумської та Вінницької.

Росія запровадила  заборону на транзит українських вантажів у рамках загальної політики захисту російського ринку, прийнятої Кремлем у відповідь на набрання чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом з 1 січня 2016 року. Пізніше стало відомо, що Росія може розблокувати транзит вантажоперевезення з України своєю територією. 

У Мінекономрозвитку наголосили, що масового блокування українських вантажівок у Росії, які транзитом їдуть територією цієї країни, немає. Є лише обмеження на транзитні перевезення українських товарів "під ембарго" територією РФ до Казахстану.

Повʼязані теми:

Наступна публікація