Чеська республіка затвердила нову офіційну назву

Чеська республіка затвердила нову офіційну назву

Фото: Getty Images

З першого липня офіційно можна вживати нову міжнародну назву Чехії.

З 1 липня офіційно можна вживати англійську альтернативну назву для Чеської Республіки (Czech Republic) – Чехія (Czechia).

Про це з посиланням на інформацію чеського міністерства закордонних справ повідомляє Reuters, передає Європейська правда.

За інформацією прес-секретаря зовнішньополітичного відомства країни, чеське МЗС повідомило Організацію Об'єднаних Націй про те, що назву Czechia, а також її версії французькою, німецькою, російською, арабською та китайською мовами, можна використовувати замість повної міжнародної назви країни Czech Republic.

Новій назві зраділи не всі чехи. Так, за результатами опитування сайту idnes.cz, понад 22 тисячі людей негативно відреагували на нову назву. Лише 7 тисяч підтримало рішення. Тому, за словами міністерства, воно не буде наполягати на використанні нової назви, і вважає, що нова назва приживеться з часом за рахунок добровільного використання.

"Це не означає, що вона буде використовуватися на всіх міжнародних зустрічах відтепер", – підкреслила прес-секретар відомства Мікаела Лагронова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація