Четвертий тиждень протестів. У Південній Кореї сотні тисяч невдоволених зібралися в центрі Сеула

Люди вимагають відставки очільника держави.

Сотні тисяч демонстрантів вийшли на вулиці Сеула в суботу, 19 листопада, уже четвертий тиждень поспіль, вимагаючи відставки президента Пак Кин Хе. Про це повідомляє Reuters.

Також акції протесту наразі проходять і в регіональних містах. За словами поліції, щонайменше 155 тисяч людей вийшло у центр Сеула зі свічками та плакатами. Водночас за словами організаторів, їхнє число склало 500 тисяч.

Водночас зазначимо, що не всі корейці закликають президента піти у відставку. Неподалік від головного місця протесту, група консерваторів зібралася на захист президента.

"Шістнадцять мільйонів людей обрали цього президента. Не має сенсу просто попросити її зняття", - сказав 78-річний Санг-Чул, член Асоціації корейських ветеранів.

За словами поліції, близько 11 тисяч людей приєдналися до так званих контрдемонстранців. Водночас, організатори вважають, що їх більше.

Нагадаємо, народ вимагає відставки президента через викриття її зв'язку із корупцією.

У центрі скандалу перебуває багаторічна подруга президентки Цой Сун Сіль та сама президент. Подругу глави держави звинувачують у використанні своїх близьких стосунків із Пак для того, щоб спонукати такі південнокорейські концерни, як Samsung, до пожертв на рахунки заснованого нею некомерційного фонду. Однак її організація працювала задля її власного збагачення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація